Plattegronden

deSingel Internationale Kunstcampus

Het Koninklijk Conservatorium maakt deel uit van deSingel Internationale Kunstcampus die naast het Conservatorium verscheidene entiteiten en culturele organisaties huisvest waaronder deSingel, Sabbattini, het Vlaams Architectuurinstituut (VAi), Eastman, Champ d'Action, I Solisti del Vento, detheatermaker, het Spiegel String Quartet, Studiecentrum voor Vlaamse Muziek en Grand Café deSingel. 

Meer info over het gebouw en de historiek is te vinden op: www.kunstsite.be 

Roken is overal op de kunstcampus bij wet verboden. Er geldt een volledig rookverbod, zowel in de publieke én gesloten ruimtes. Dit omvat ook de individuele werkplekken (bvb. een eigen bureau, studio’s of een dienstvoertuig) en sanitaire ruimtes. De wetgeving voor rookvrije omgevingen is ook van toepassing op de e-sigaret. Dat betekent dat de e-sigaret niet gebruikt mag worden op plaatsen waar vandaag een rookverbod geldt. M.a.w. roken kan dus enkel nog in de buitenlucht, met respect voor de omgeving. Men zorgt ervoor dat de dampen of peuken geen hinder veroorzaken.  In Beel Hoog kan er ook niet gerookt worden aan de brandtrap, maar enkel en alleen op het rookterras dat zich bevindt tegenover de liften. 

Grondplan
 
Stynen Oost
Omvat de voorbouw, oostelijk gedeelte met het kantoor van het Hoofd School of Arts, diensthoofd administratie en organisatie, personeels-, financiële en studentenadministratie, secretariaat, vergaderzaal van het Conservatorium, kantoor communicatie, Club Conservatorium, Zwarte zaal, kantoren van het opleidingshoofd muziek klassiek en de educatieve opleidingen, kantoor consultaties sociale dienst en psychologische dienst, lokalen 101-140, 204-230, 303-312, de jazzlokalen en het kantoor van het opleidingshoofd jazz.

Stynen West
Omvat de voorbouw, westelijk gedeelte met onthaal, kantoor studentenbegeleiding, computerlokaal, lokalen 54-60, 149-154, 160-164…

Toren
Omvat bibliotheek en magazijn, ICT-dienst, kostuumdepot en lokalen 708-712. Onderzoek is tijdelijk gehuisvest in de lokalen van Radio 2 (bereikbaar via de schuine helling achter de artiestenfoyer van deSingel).

Grote podia
Omvat Blauwe en Rode zaal, Blauwe en Rode foyer.

Beel laag
De lage achterbouw omvat de leeszaal, Grand Café deSingel, Vlaams Architectuurinstituut, Muziekstudio, Theaterstudio en expositieruimte van deSingel.

Beel hoog
De hoge achterbouw van het Conservatorium omvat de Gele zaal, Witte zaal, Witte foyer, dansstudio’s, EHBO- en osteolokaal, kleedkamers studenten en docenten, lokalen 315-501 en het productiebureau.

Backstage
Omvat de kantoren van de opleidingen Dans en Drama, Sabbattini en onderhoud gebouwen, vergaderzaal Backstage, onthaal deSingel, Kleine zaal, loges en artiestenfoyer van deSingel.
 

Gebouw Lichttoren (LIT) 

Hier bevindt zich de dienst Studentvoorzieningen zoals het onthaal STUVO, de psychologische dienst, Maatwerk, de sociale dienst, huisvesting, cultuur en sport. Deze is gelegen in de Ellermansstraat 81, 2060 Antwerpen. 

 

Campus Spoor Noord (NOO) 

 

Hoofdingang campus Spoor Noord 
Ingang vanuit de fietsenstalling campus Spoor Noord
Verdieping -1 campus Spoor Noord (kant lockers)
Verdiep 0 kant (Ellermanstraat) trappen naar aula’s
Restaurant Campus NOO

Campus Ellermanstraat (ELL)

Hoofdingang campus ELL
Van onthaal tot lockers/labo's campus ELL
Ingang fietsenstalling ELL