Ik heb een vraag over ADAPT

 • Veelgestelde vragen

  1. Waar staat de student in dit verhaal?

  De student krijgt een centrale rol in onze strategische focus: AP wil een omgeving bieden waar de AP-student ten volle zijn competenties ontwikkelt en zich onderscheidt van anderen door zijn attitude. Studenten kunnen, net als medewerkers, meedenken en -werken aan de verandering. Zij zijn dan ook een van de belangrijkste gesprekspartners in dit verhaal. De Algemene Studentenraad is bovendien vertegenwoordigd in de stuurgroep van het project.

  2. Waarom werkt AP aan verandering?

  Veranderen doen we natuurlijk niet zomaar. Sinds de fusie van Artesis en Plantijn is onze hogeschool sterk gegroeid. Kijk bijvoorbeeld maar naar het aantal studenten, campussen, opleidingen en medewerkers. Ook de maatschappij staat niet stil: de verwachtingen die aan een moderne hogeschool gesteld worden, veranderen voortdurend. Met dit transitieprogramma maken we de organisatie klaar voor de toekomst.

  Ten eerste hebben we een strategische focus voor de komende jaren vastgelegd. En dat is er een met ambitie! AP Hogeschool wil een omgeving bieden waar de AP-student zich onderscheidt door zijn attitude. Daarin willen we niet minder dan de beste zijn. Om dat waar te maken, nemen we vervolgens onze volledige werking onder de loep. We werken toe naar een duidelijk beleid, vlotte processen, heldere kaders, afgestemde overlegstructuren en een performante dienstverlening.

  3. Hoe kan ik mijn stem laten horen?

  De vraag bij uitstek die we graag horen! Dit programma zal het gezicht en de werking van onze hogeschool voor langere tijd bepalen. We gaan er dan ook voor om onze toekomstplannen met de hele AP-gemeenschap gestalte te geven. Wil je deelnemen aan de werkgroepen? Mail naar adapt@ap.be.

  4. Wat verandert er precies voor mij?

  Dit is een programma dat langzaam zal groeien. We nemen alle processen onder de loep, om ze te vereenvoudigen, verbeteren en verduidelijken. In de toekomst zal je dus merken dat de dienstverlening beter verloopt.

  Je zal merken dat de departementen verdwijnen en plaatsmaken voor community's. Je zal dus je vertrouwde opleiding volgen in een nieuwe community.

  5. Wanneer vindt die verandering plaats?

  Je hebt het misschien nog niet meteen gemerkt, maar het programma is al gestart: we werken aan de toekomst. Er zijn bijvoorbeeld projecten opgestart om visies uit te werken op de toekomst. Het organisatiemodel is door de raad van bestuur is goedgekeurd en wordt nu verder uitgewerkt.

  6. Ik zit met een andere vraag. Wie kan ik contacteren?

  Zit je nog met een andere vraag, die op deze intranetstek niet beantwoord is? Dan kan je via onderstaande formulier contact opnemen met het kernteam.

 • Stel hier je vraag

  Zit je nog met een andere vraag, die op deze intranetstek niet beantwoord is? Dan kan je via onderstaande formulier contact opnemen met het kernteam.